Tradičná domáca zabíjačka

Pridal admin 12/02/2015 0 Komentáre

Vôňa jaterníc, klobás, pečeného mäsa, ale aj zabíjačkovej kaše, to všetko charakterizovalo tradičnú slovenskú zabíjačku, ktorú pripravilo vedenie Domu seniorov v Dolnom Ohaji. I vďaka sponzorovi p. Babínovi z neďalekej obce Húl, ktorý poskytol prasiatko sa táto netradičná akcia mohla uskutočniť. Klienti už mesiac pred samotnou zabíjačkou živo diskutovali o tom, ako to bolo u nich doma, aké sú najvhodnejšie postupy a ingrediencie na výrobu zabíjačkových špecialít. Kto mohol, ten pomáhal, nielen klienti, ale aj väčšina zamestnancov, - pri čistení cibule, cesnaku, ale aj pri vytápaní oškvarkov alebo miešaní zabíjačkovej kaše. K vydarenej akcii prispelo aj pekné počasie a dobrá nálada, ktorá sprevádzala celú zabíjačku. Aj týmto spôsobom sa snaží vedenie Domu seniorov Dolný Ohaj spríjemniť pobyt v zariadení.